Inklappen
 

Gratis verzending vanaf 100,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 100,-? Dan hanteren wij € 6,95 verzendkosten, of € 45,- bij een palletzending.

 

Fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een product defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze producten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om je product te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Meestal leveren wij binnen 48 uur.

Voordelen inklappen
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Fabrieksgarantie
  • Goede prijs-/kwaliteitsgarantie
  • Levering op gewenste dag
  • Professionele service

De geschiedenis van de voetbaltafel

Tafelvoetbal is een wereldberoemd tafelspel dat overal gespeeld wordt. Het is leuk en spannend voor mensen van alle leeftijden, of u nu in een speelkamer, op een feestje of in een recreatiecentrum bent. Maar weet u eigenlijk waar dit leuke spel vandaan komt en hoe het begon? Hieronder leest u alles over de geschiedenis van de voetbaltafel en ontdekt u hoe het allemaal begon.

Het Begin van de voetbaltafel

De voetbaltafel is ontstaan aan het begin van de 20e eeuw. Het spel werd bedacht in Europa en werd al snel heel populair. In 1921 werd de allereerste voetbaltafel, genaamd "Babyfoot", gemaakt door Alexandre de Finestres in Frankrijk. De Finestres was een grote voetbalfan en hij wilde een tafelspel bedenken dat voetbal kon naspelen.

De Babyfoot-voetbaltafel was eigenlijk een houten tafel met stangen aan beide kanten. Aan die stangen waren kleine voetballertjes bevestigd, die u door te draaien in verschillende richtingen kon bewegen. Spelers konden de stangen bedienen om de bal vooruit te bewegen, te passen en te schieten. Het spel werd meteen heel populair en verspreidde zich snel door heel Europa.

Evolutie van het spel

In de jaren daarna werd de voetbaltafel steeds beter en leuker gemaakt. Verschillende fabrikanten voegden nieuwe dingen toe om het spel realistischer en aantrekkelijker te maken voor spelers. In het jaar 1950 werden de oude stangen van ijzer en houten figuurtjes vervangen door lichtere en stevigere materialen, zoals plastic en aluminium.

Doordat het spel steeds leuker werd, werd het ook steeds populairder over de hele wereld. In de Verenigde Staten werd het spel in de jaren 1960 heel erg geliefd en kreeg het de naam "foosball", dat afgeleid is van het Duitse woord "fußball", wat voetbal betekent. Ook in andere delen van de wereld, zoals Azië en Zuid-Amerika, werd het spel met open armen ontvangen en werd het een favoriete activiteit om te doen in de vrije tijd.

Voetbaltafel als competitiesport

Het begon als een leuk tafelspel voor plezier, maar al snel werd het serieus genomen als een wedstrijdsport. In 1941 werd in Engeland het allereerste tafelvoetbaltoernooi georganiseerd door de British Foosball Association. Veel mensen deden mee en het toernooi werd populair, waardoor tafelvoetbal verder ontwikkelde als een wedstrijdsport.

Tegenwoordig zijn er wereldwijde tafelvoetbalorganisaties en competities, zoals de International Table Soccer Federation (ITSF), die wereldkampioenschappen en andere internationale evenementen organiseert. Het spel wordt serieus genomen door professionele spelers die hun vaardigheden en strategieën blijven verbeteren.

Een voetbaltafel van Voetbaltafel.nl

Wist u dat u bij Voetbaltafel.nl gratis verzending ontvangt bij een bestelling vanaf €100 en dat u uw bestelling bij u kunt laten leveren op het gewenste moment? Wacht dus niet langer en bestel snel uw voetbaltafel op Voetbaltafel.nl!

Heeft u nog andere vragen of kunnen we u ergens anders mee helpen? Voetbaltafel.nl helpt u graag! Onze klantenservice staat elke vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur voor u klaar om u te voorzien van deskundig advies.

Opmerkingen

Geen opmerkingen